BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA MATEMATIKA DARSLARIDA INTEGRATSION YONDOSHUVNING AHAMIYATI - Do‘stov, Sunnatullo; Egamberdiyeva , Ruxshona ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Ushbu maqolada fanlarning o‘zaro integratsiyalashtirilganligining ta’lim tizimiga ta’siri haqida so‘z boradi. Boshlang‘ich sinflarda integratsion ta’limning yo‘lga qo‘yilganligining afzalliklari ko‘rib chiqiladi va matematika o‘quv darsligi timsolida tahlil qilndi. Bunda matematika darslarida integratsiyani o‘rgatishdagi bir nechta ijobiy natijalarga alohida urg‘u berilgan, shuningdek, o‘quv fanlararo integratsion yondoshuv o‘quvchilarning individual istaklari va qobiliyatlarini inobatga olish imkoniyatini beruvchi tizim ekanligi bilan xulosa yasalgani bilan ushbu maqola muhim ahamiyatga ega.