GOʻDAKLIK DAVRINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Zulfiqorova , Shirina ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Bu maqola go’daklik davri bolalarining rivojlanishi haqida ma’lumotlar taqdim etadi. Bu davrda bolalar jismoniy va psixik jarayonlarini tez rivojlanadi. Maqolada bolaning rivojlanishi, atrofidagi narsalar bilan munosabati, harakatlari va nutqi rivojlanish jarayonlari tavsiflanadi. Maqola psixik rivojlanish, turli-tuman xarakatlarni egallash, emotsional reaksiyalarni o’rganish, nutq o’rgatish va ko’zg’atuvchilarni farqlashga oid bo’lgan jarayonlarni ilmiy ravishda izohlaydi.