KATTA MA’LUMOTLARNI TAHLIL QILISH VA SAQLASH TIZIMLARI ARXITEKTURASI VA ALGORITMLARI - Madaminov , Alisher ("Science Shine" International scientific journal, 2023)
Ushbu maqolada katta ma’lumotlarni tahlil qilish va saqlash tizimlari haqida ma’lumotlar berish bilan birga, zamonaviy texnologik imkoniyatlar orqali katta massivlarda ma’lumotlar yig‘ish, saqlash va saqlashning mavjud usullari haqida ma’lumotlar beriladi. Katta ma’lumotlarni qayta ishlash jamiyatning raqamli texnologiyalarga o‘tish maydonini, ma’lumotlarning miqdorini sezilarli darajada oshirganligi, ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlarni avtomatlashtirilgan holda boshqarishni tashkil qilish haqida so‘z yuritiladi.