YUQORI SINF OʻQUVCHILARIDA MEDIASAVODXONLIK KOʻNIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Usanova , Mahfuza ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘rta maktab o‘quvchilarida media savodxonligini shakllantirishning asosiy yondashuvlari va usullari muhokama qilinadi. Turli xil ta’lim strategiyalari va dasturlarining samaradorligini o‘rganish natijalari tahlil qilinadi. Media ta’limni maktab o‘quv dasturlariga integratsiya qilish muammolari va imkoniyatlari muhokama qilinadi. Maktab ta’limi tizimiga media savodxonligini joriy etishning eng istiqbolli usullari to‘g‘risida xulosalar chiqariladi.