O‘ZBEK TILI ORFOGRAFIYASINI KOMPYUTERDA MODELLASHTIRISH - Jurayev , O’tkirbek; Suvonov , Behruz; Xayriddinov , Shavkat ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
O’zbek tilida harflarni bir-biriga qo’shib so’zlarni hosil qilinadi, so’zlarni esa bir-biriga qo’shib gaplarni hosil qilish imkoni mavjud. Gaplardan bo’lsa turli mazmundagi matnlar paydo bo’ladi. Gaplarni hosil qilayotganda ba’zi xatolar uchrashi mumkin. Chunki unda inson omili qatnashadi. Hech qanday xatosiz gaplarni hosil qilish uchun axborot texnologiyalaridan, ya’ni kompyuter vositasidan foydalanish eng yaxshi va maqbul natija beruvchi usul hisoblanadi. Ushbu maqolada gaplarni hosil qilishda, aniqroq aytganda o’zbek tili orfografiyasini kompyuterda modellashtirish haqida ma’lumot keltirilgan. Bunday modellashtirish uchun C++ dasturlash tilidan foydalanilgan.