EVTAGOGIK TA’LIMNING NAZARIY ASOSLARI - Sobirova , Moxira; Muxarramova , Sabinabonu ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Zamonaviy global sharoitda muvaffaqiyatga erishish bugungi kunning dolzarb muammolaridan biri sanaladi. Ta’lim faoliyatini rivojlantirishning samaradorligi axborot-kommunikatsion texnologiyalarning ustunligi bilan belgilanadi, bu esa ta’limga an’anaviy yondashuvlarning shakl va usullarini faollashtirish imkonini beradi va talabani o‘z-o‘zini rivojlantirishga undaydi. Ushbu maqolada dunyo olimlarining Evtagogik ta’lim bilan bog‘liq nazariy qarashlashlari yoritilgan.