BOSHLANG‘ICH SINF ONA TILI DARSLARIDA GRAMMATIK O‘YINLARDAN FOYDALANISHNING SAMARADORLIGI - Boboxonova , Fayoza ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Maktab o‘quvchilarining bilim faolligini oshirishning samarali usullaridan biri bu grammatik o‘yinlardir. O‘yin jarayonida bolalar atrofdagi narsalar va hodisalar to‘g‘risida turli xil bilimlarga ega bo‘ladilar. Grammatik o‘yin o‘quvchilarning kuzatuvchanligini va narsalarning xususiyatlarini aniqlash, ularning muhim tomonlarini aniqlash qobiliyatini rivojlantiradi. Shunday qilib, grammatik o‘yinlar o‘quvchilarning aqliy rivojlanishiga, ularning tafakkurini, e’tiborini va ijodiy tasavvurlarini yaxshilashga katta ta’sir ko‘rsatadi.