TILSHUNOSLIKDA NUTQ TOVUSHLARINING FONETIK OʻZGARISH HODISASI - Ismoilova , Durdona ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Ushbu maqolada nutq tovushlarining fonetik oʻzgarishlari, ularning fonemaning nutq oqimida turli ottenkalarda namoyon bo‘lishi, bunday ottenkalarning yuzaga kelishida kombinator, pozitsion yoki aralash (kombinator-pozitsion) va b. omillarning ishtiroki borligi haqida malumot beriladi. Jumladan maqolada nutq tovushlarining fonetik oʻzgarishlari bir nechta koʻrinishlari koʻrsatib oʻtilgan.