ТАСВИРИЙ САНЪАТ ВА МУҲАНДИСЛИК ГРАФИКАСИ ЙЎНАЛИШИДА ШАРҚ МИНИАТЮРА МАКТАБЛАРИНИ ЎРГАНИШ. - Садатов , Чори ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Араб миниатюра мактаби жаҳон маданияти тараққиёти тарихида Шарқий Арабистон халқлари санъатнинг ҳам муҳим ўрни бўлиб, улар кейинги авлодларга қадим юнон-рим маданиятининг кўпгина ютуқларини сақлаб қолиб, уни ривожлантирган ҳолда етказиб келдилар.