TARBIYA NAZARIYA VA TURLARI - Bosimova , Mahliyo; Ravshanov , Abdusalom ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Ushbu maqola tarbiya nazariyasi va uning turlari haqida bo’lib, o’z ichiga tarbiyaning maqsadi, vazifalari, o’ziga xos jihatlari, tarbiya jarayonining mazmuni,tarbiya qonuniyatlar va tamoyillarini oladi, Undan tashqari taebiya metodlarining tasnifi bilan ham qisqacha tarzda ma’lumotlaf ham berilgan.