BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA EKOLOGIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - MUHAMMADIYEVA, Gulnoza ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Maqolada boshlang‘ich sinflarda ekologik madaniyatni shakllantirish asosida o‘quv jarayoni sifatini oshirish, uning mazmuni, shakl va metodlari, nazariy, amaliy va tarbiyaviy ahamiyati, o‘quvchilarga tabiiy fanlarga oid materiallarni o‘rgatishda ekologik talim-tarbiyani uzviylikda tashkil qilish, darslar mohiyati, shuningdek, uni o‘qitish infratuzilmasi keltirilgan.