OʻQITUVCHI KASBINING TARIXIY TARAQQIYOTI VA UNING JAMIYATDA TUTGAN OʻRNI - O’rozov , Faxriddin ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Oʻqituvchilik-inson jamiyati tarixi boshlangandan e’tiboran davom etib, shu bilan birga hamma vaqt jamiyat va jamoatchilik tomonidan e’tiborga loyiq e’zozlab kelingan kasbdir. Oʻtkir Hoshimov oʻzining “Daftar hoshiyasidagi bitiklar” asarida oʻqituvchining jamiyatdagi oʻrniga baho berib, quyidagi fikrlarni alohida ta’kidlab oʻtadi: