SHАRQONА QАDRIYATLАR АSOSIDА FАRZАND TАRBIYASI . - Ergasheva, Oyjamol; Abdiyeva , Nazira ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Mazkur maqolada sharqona qadriyatlar asosida bolalarni tarbiyalashning pedagogik asoslari va bu borada oʼqituvchi roli haqida soʼz boradi. Bolalar tarbiyasida Sharq mutafakkirlarning oʼz asarlaridagi qimmatbaho fikrlari va ularning hozirgi kundagi ota-onalar farzand tarbiyasida aynan qaysi jihatlarga eʼtibor qaratish kerakligi kabi masalalarga oid jihatlari tavsiflanadi.