BOSHLANG'ICH SINF O'QUVCHILARINING TABIIY FANINI MAHALLIY DIDAKTIK VOSITALAR ORQALI TAKOMILLASHTIRISHNING TA’LIMIY XUSUSIYATLARI - Panjiyeva , Muattar ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Mazkur maqolada tabiiy fanlarni o‘qitishda ko‘rgazmali vositalardan samarali foydalanish metodikasi va o‘qituvchining tayyorlanishidan tortib, to o‘quv materialini o‘zlashtirish natijalarini o‘z ichiga oladi. O‘qitish amaliyotini har tomonlama o‘rgatish va natijalarni keyin ijodiy umumlashtirish asosida o‘qitishning muayyan qonuniyatlari belgilanadi hamda uni yanada yaxshilash bo‘yicha tadbirlar ishlab chiqiladi.