YUQORI SINF O‘QUVCHILARINI JISMONIY TAYYORGARLIGINI TANA TIPLARIGA BOG‘LIQLIGI - Usmonova , Hayotxon ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Ushbu maqolada biz yuqori maktab o'quvchilarining jismoniy tarbiyasi nafaqat jismoniy tayyorgarlik darajasini oshirishga, balki akademik samaradorlikni oshiradi va jismoniy salomatlik darajasini oshiradi. Bundan tashqari, mehnat ta'limi muammolarini hal qiladi. Keyinchalik, yuqori maktab o'quvchilarining jismoniy tarbiya vositalarini, shakllarini va usullarini ko'rib chiqamiz.