O‘ZBEKISTONDA BOSHQARUV FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHNING XALQARO TENDENSIYALARI - Ivanova , Kristina; Ergasheva , Sevinchxon ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Annotatsiya: Bizga ma’lumki, yakka tartibda ishlash nisbatan qulayroq, ammo jamoaviy ishlashda har bir qulaylik, yutuqlar va inqiroz ham jamoaning ijtimoiy muhiti hamda jamoaga boshliq etib tayinlangan odamga bog‘liq bo‘ladi. . Boshqaruv nafaqat korxona doirasida, qolaversa, butun bir jamiyat, davlatning o‘z tanlagan yo‘li maqsad va intilishlariga yetaklovchi, iqtisodiyotni kuchli, barqaror ishlovchi mexanizmga aylantirishda muhim ta’sir etuvchi kuch hisoblanadi. Boshqaruvning mohiyati ijtimoiy-iqtisodiy munosabatlar darajasi, ishlab chiqarish kuchlarining rivojlanishi va iqtisodiy aloqalarning murakkablashuvi bilan kengayib boradi. Ushbu maqolada esa siz boshqaruv faoliyatining mazmuni, tashkiliy tuzilmalari, farqlari, afzalliklari va kamchiliklari to‘g‘risida ma’lumotga ega bo‘lasiz.