RIVOYATLARNING O‘ZIGA XOS MA’NO JIHATLARI VA ULARNING BOLALAR ADABIYOTIDA TUTGAN O‘RNI - Mamatsoliyeva, X. ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Ushbu maqolada xalq og‘zaki ijodining muhim tarkibiy qismlaridan biri bo‘lgan rivoyatlarning xalq yoki millatning madaniyati, milliy qadriyatlari va tarixini o‘zida mujassamlashtirib, davrlar mobaynida o‘zida aks ettirib kelayotgan va ijtimoiy hayotimizda, ayniqsa o‘sib kelayotgan yoshlar ta’lim-tarbiyasida qanchalik muhim ahamiyat kasb etganligi haqida mulohazalar taroziga tortilgan.