SURXON VOHASI BEKLIKLARINING ICHKI VA TASHQI SAVDO ALOQALARI - Qudratov , Namoz ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Mazkur maqolada Buxoro amirligida joylashgan Surxon vohasi ijtimoiy-iqtisodiy hayoti, Sharqiy Buxoro va Garbiy Buxoro hududlarini bog‘lovchi asosiy savdo yo’li bo‘lganligi, Surxon vohasi bekliklarining Qo‘qon va Xiva xonliklari bilan savdo-sotiq aloqalari, voha bekliklarida bozorlarining joylashuvi, Xubon, Xonjiza, Sangardak, Changloq kabi pasttekislikdagi bozorlar va mahsulot ayirboshlash va pul munosabatlari tarixi haqida so‘z boradi.