BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINI BADIIY ASARLAR BILAN TANISHTIRISHNING MAZMUNI - Butayorova, M.X. ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Bugungi kunda «O‘qish kitobi» darsliklariga ona tabiat, atrofimizni o‘rab turgan olam, Vatanimiz tarixi va bugungi qiyofasi, kattalar va bolalar hayoti, mehnatsevarlik, istiqlol va milliy-ma’naviy qadriyatlar, xalqlar do‘stligi va tinchlik kabi turli mavzular bo‘yicha atroflicha tushunchalar berishga mo‘ljallangan badiiy, axloqiy-ta’limiy, ilmiy-ommabop asarlar kiritiladi. O‘qish darslari savod o‘rgatish davrida o‘quvchilarni bo‘g‘in, so‘z va gaplar bilan tanishtirish va ularni o‘qish, rasmlar asosida hikoya qilish tarzida uyushtirilsa,o‘quvchilarda o‘qish texnikasi juda yaxshi rivojlanadi.