МАФХУМИ КАСР ДАР ТАЪЛИМИ МАТЕМАТИКА ДАР СИНФХОИ ИБТИДОЙ - Хамроев , Мавлоннаби; Худайкулова , Саида ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Дар ин макола шиносоии хонандагон бо каср аз синфи 2 аз руи программа cap мешавад. Ташкили касрҳо, муқоисаи онҳо, дарёфти касри адади додашуда. бо ёфтани худи ракам мувофики Луш шинос мешаванд. Дар синфи 4 дар бораи таносуби I ва шакли хаттии он тасаввурот пайдо мекунанд. Дар геометрия касу бевосита ба таносуби қисмхо, таносуби миқдорхо ва таносуби геометрияхои дигар вобаста аст. Ташаккули мафҳуми касрҳо аз амали ба қисмҳои баробар тақсим кардан, буридан, шикастан ва майда кардани касрҳо бармеояд.