BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING DUNYOQARASHINI SHAKLLANTIRISHDA ERTAKLARNING O‘RNI - Muhiddinova , Muhiddinova Muhlisa Muhiddinova Muhlisa Muhlisa; Fayziyeva , Muyassar; Boynazarova, Nilufar ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’limda ertaklarni o‘rganishning maqsad va vazifalari, ularning tarbiyaviy ahamiyati, boy ma’naviy merosimizni yoshlar ongiga singdirish, ularning dunyoqarashini shakllantirishda ertaklar orqali ta’sir, ertaklarni o‘rgatish orqali pedagoglarning oldiga qo‘ygan maqsadlari haqida fikr yuritiladi. Ertaklardan samarali foydalanish uchun bir qator tavsiyalar berilgan.