BOSHLANG`ICH SINFLARDA INKLYUZIV TA’LIMNI TASHKIL ETISH TAMOYILLARI - Qulmatova , Munavvara ("Science Shine" International scientific journal, 2024)
Bolalar uchun inklyuziv ta’lim qanday tashkil etiladi. Inklyuziv ta’limning mazmun-mohiyati. Muhtoj bolalar va o‘smirlarga nisbatan g‘amxo‘rlik. Inklyuziv ta'limning muammolari. Inklyuziv ta'limning prinsiplari. Inklyuziv ta'lim maqsad va vazifalarining hal etilishito’g’risida fikr keltirilgan.